paparazzi.md

Un bărbat din raionul Briceni a mers la pescuit și s-a pomenit în altă țară

Un locuitor al satului Hlina, raionul Briceni, este documentat penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Acesta susţine că a intrat în apele râului Prut doar pentru a-și scoate undiţa, însă circumstanţele indicau altceva

Ca urmare, bărbatul de 57 de ani riscă o amendă în mărime de 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Polițiștii de frontieră din Lipcani, aflaţi în misiune de serviciu pe direcția Slobozia Șirăuți – Niorcani, au observat o persoană care se afla în apele râului Prut, încercând să urce pe mal. Întrebată despre prezenţa sa în zona de frontieră, aceasta a încercat să se eschiveze menţionând că a acroşat unealta de pescuit în apă și în strădania de a o scoate a fost dus de curenții de apă spre malul opus al râului.

În aceeaşi segvenţă de timp a parvenit o informaţie de la polițiștii de frontieră români, precum că au observat o persoană care a înotat peste râu și a discutat cu doi cetățeni ai României.

În rezultatul cercetărilor primare, polițiștii de frontieră au depistat o lansetă spinning și un pachet gol pentru pești. Pentru fapta sa ilegală moldoveanul va fi cercetat conform prevederilor art.362 Cod Penal al Republicii Moldova.

RP.MD

Author