paparazzi.md

Stela Botez lansează o nouă carte “Fata cu cobza”

Etnoromanul ”Fata cu cobza” este despre oamenii din josul țării, pentru ei, dar și pentru cititorii care preferă să se delecteze cu istorii inedite de dragoste. Iubirea persistă, atât cea patriotică, cea pentru oamenii țării noastre, cât și cea care provoacă fluturi în stomac. Personajele și povestea lor de dragoste sunt rodul imaginației autoarei, într-un cadru rustic și autentic, care chiar a existat și există în continuare în satul Pleșeni, raionul Cantemir. 
”Fata cu cobza” poate fi numită o carte educativă prin care ies în evidență aspectele istorice, etnografice și cele ale dragostei cu sentimente pure de iubire.

„  ”Fata cu cobza” nu este doar un proiect muzical, ci unul folcloric complex prin care eu, intenționez să povestesc mai multe publicului “ ne vorbește Stela Botez.

Secvență din etnoroman :
” Nu înțelegea ce se întâmplă.
– Felicitări, sunteți deosebită în aceste lucrări!
– Adică? La ce vă referiți? se arată mirată Fata cu cobza.
– Am decis că vreau să cumpăr tabloul în care dumneavoastră stați pe malul iazului. Este minunat peisajul!
Ceva nu era în regulă, se gândi, apoi lăsă de pe ea cobza și înaintă spre mijlocul galeriei pentru a vedea tablourile. Nu-i venea să creadă ochilor. Toate peisajele erau rupte din satul ei de baștină, iar fata care se regăsea în câteva lucrări…”

Etnoromanul a trecut prin redactarea minuțioasă a lui Guzun Igor, iar coperțile inedite sunt realizate de Corneliu Comendant cu un detaliu foarte important din partea lui Vasile Botnaru.

Lansarea etnoromanului va avea loc pe 24 februarie 2020, la ora 17:30, la Teatrul Poetic Alexei Mateevici de pe str. Alexei Șciusev 93, Chișinău.

Sursa: paparazzi.md

Author