paparazzi.md

Emoțiile îți dau fiori! 13 tineri din Moldova, alături de 140 de muzicieni din întreaga lume, cântă Imnul Europei (Video)

Este incredibil câtă unitate a generat carantina, ne-a demonstrat că putem fi uniți, indiferent de origini, entitate, a făcut abstracție de distanță și ne-a arătat cât de aproape putem fi. Așa se face că 13 tineri talentați din Republica Moldova au participat într-o acțiune a cărei rezultat îți dă fiori, fiori de admirație. Vezi mai jos cum au interpretat tinerii din Moldova împreună cu 140 muzicieni din întreaga lume, Imnul Europei.

13 adolescenți din Moldova, membri ai corului incluziv La La Play Voices, au participat într-un proiect global care a reunit 140 de muzicieni din toată lumea, sub egida rețelei globale de orchestre „Better Together”. În perioada de autoizolare din cauza pandemiei de Covid-19, muzicieni din 30 de țări ale lumii au înregistrat „Oda Bucuriei” de
Beethoven, care este și imnul Uniunii Europene.

Corul incluziv La La Play Voices a fost fondat în 2018 și a crescut de la 20 de participanți la prima ediție și numără în prezent 130 de copii din toate raioanele țării, inclusiv UTA Găgăuzia și partea stângă a Nistrului.

„Este simbolică lansarea acestui proiect anume în Săptămâna Mondială a Lucrătorului Medical, fiind o manifestare de solidaritate cu cadrele medicale din întreaga lume, care se află în prima linie de luptă cu pandemia. Copiii și tinerii sunt generația viitoare de oameni de știință și medici. Orice criză prezintă posibilitatea de a-i ajuta să învețe, să cultive compasiunea și să fie puternici în timp ce construiesc o lume mai bună”,  spune Desiree Jongsma, Reprezentantă de Țară UNICEF în Moldova.

sursa: ea.md

Author