paparazzi.md

Doi moldoveni sunt blocați în oraşul chinez Wuhan, focarul coronavirusului

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, un bărbat și o femeie, se află blocați pe teritoriul orașului Wuhan, provincia Hubei, în care, la moment, autoritățile chineze au restricționat accesul de intrare/ieșire. Informația a fost confirmată la solicitarea postului nostru de televiziune de către serviciul de presă al Ministerului.

Potrivit informațiilor transmise de Ambasadă, cazuri de infectare cu noul virus a cetățenilor moldoveni pe teritoriul chinez nu au fost înregistrate.  Ambasada a contactat autoritățile chineze (MAE Chinei și Oficiul Afaceri Externe al provinciei Hubei) în vederea obținerii permisiunilor de părăsire de către aceștia a orașului aflat în carantină.  Se menționează, că unul din cetățenii moldoveni este stabilit cu domiciliul în alt oraș din China, iar celălalt domiciliază în altă țară, fiind în vizită la rude. Ambasada a stabilit și întreține contacte cu cetățenii moldoveni prin intermediul rețelei de socializare chineze ”wechat”, în grupul de comunicare fiind înregistrate peste 110 persoane.

De asemenea, pe teritoriul Republicii Populare Chineze nu sunt înregistrate asociații (comunități) diasporale ale cetățenilor moldoveni. Totodată, potrivit informației prezentate de Ambasada Republicii Moldova la Beijing, în prezent, în RPC sunt în jur de 300 cetățeni ai Republicii Moldova. Din numărul total, 134 sunt persoane care își fac studiile în instituțiile de învățământ, 115 sunt stabiliți cu domiciliul în această țară, restul fiind cu ședere temporară.

TVC.MD

Author